donderdag 6 maart 2008

Tijd voor chocolade...

Er zijn twee dingen waar ik een zwak voor heb. Drank en chocolade. Het mooie is, dat die twee ingredienten ook heel goed samen gaan. Tijd dus voor wat verwennerij waar je écht blij van wordt als de lente nog even op zich laat wachten.



Warme chocolademelk (per mok)

Benodigdheden:
1 eetlepel cacao
15 g suiker en ½ zakje vanillesuiker
2 dl volle melk
een handje (kleine) marshmellows
en een scheut rum of sinaasappel likeur

Bereidingswijze:
Vermeng in een beker de cacaopoeder met de suiker. Voeg een scheutje van de melk toe en roer alles tot een papje. Breng de rest van de melk al kloppend met een garde aan de kook. Schenk de melk onder flink roeren met de garde bij het chocolade papje en giet de rum erdoorheen. Maak het af met een paar (kleine) marshmellows.

Zo dat was even een makkie om warm te worden. Nu het echte werk.

Marquise au chocolat


250 gr extra pure chocolade
160 gr boter (in stukjes)
5 eieren
100 gr poedersuiker
1,2 dl cointreau

Garnering
150 gr geschaafde chocolade
1 sinaasappel in plakjes

Smelt de chocolade au bain marie voeg hieraan al roerend de boter toe en laat deze meesmelten. Splits de eieren en meng het eigeel met de suiker tot een romige massa. Giet hier het chocolade en boter mengsel bij. Meng dit tot een glad geheel en klop daarna de eiwitten stijf. Roer de opgeklopte eiwitten door het chocolademengsel.

Bedek een kleine terrine met plasticfolie en giet hier het chocolademengsel in. Laat de terrine gedurende tenminste 12 uur in de ijskast rusten.

Stort de terrine op een groot bord en snij deze in plakken. Serveer deze goddelijke Franse marquise met geschaafde chocolade en plakjes sinaasappel.


Geen opmerkingen: