woensdag 29 augustus 2007

Home made Pop Tarts








Er is nog iets, behalve die eerder genoemde goudgele cheesecake, wat Amerika zo'n heerlijk vakantieland maakt. Pop Tarts. Dit zijn een soort harde koekdingen met een chemische smaakstofvulling en fluroiserende spikkels erop. Ja, daarvan loopt het water je echt in de mond, nietwaar? Het beste eraan is dat je ze in de broodrooster doet en ze dan veranderen in een heerlijk fruitig warm en koekig taarthapje. En nog beter is dat je ze in de grote Amerikaanse supermarkten in alle kleuren van de regenboog vindt, met smaken als Cookies 'n Creme, Hot Fudge Sundae, Frosted Brown Sugar Cinnamon, Strawberry Milkshake en French Toast. Helaas is deze traktatie niet in Nederland verkrijgbaar. Onlangs kwam ik ze tegen bij een Expat afzetter op de Leidsestraat, voor het luttele bedrag van 7 euro (in Amerika kosten ze ongeveer 2,5 dollar). Dan maar zelf aan de slag! Dit recept is een variatie op verschillende Amerikaanse recepten die ik op Internet vond. Wellicht zal ik nog wat sleutelen aan de hoeveelheden van de ingrediënten, die ik voor dit recept heb moeten omrekenen. Voor enkele instructieve fotos verwijs ik naar Veganyumyum.

16 stuks

550 gram bloem
1 ei
400 gram Vegetable Shortening
1 theelepel azijn
25 gram suiker
130 ml koud water
1 zakje bakpoeder (ca 8 gram)

Voor de vulling:

500 gram bosbessen of ander fruit
100 ml water
25 gram maïzena
40 gram suiker

Glazuur (optioneel):
800 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
60 ml melk



Mix de bloem en Shortening en voeg daaraan langzaam de suiker, bakpoeder, ei, azijn en water toe. Kneed het deeg met de hand tot een grote bal. Pak deze in in plasticfolie en laat gedurende 30 minuten het deeg in de koelkast rusten.
Intussen maak je de vulling:

Maak de bosbessen schoon. Breng in een sauspan het water aan de kook, voeg de bessen toe en breng opnieuw aan de kook. Meng de maizena intussen met wat koud water tot een papje. Roer het met de suiker door de bosbessen. Laat de saus even indikken en haal de pan van het vuur.
Verdeel het deeg in vieren, zodat de porties waarmee je niet bezig bent nog even in de koelkast kunnen blijven. Rol het eerste kwart van het deeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond. Snij rechthoekige vlakken uit het deeg, of gebruik een rechthoekige doos als vorm. Verspreid de saus over de helft van de rechthoeken en laat hierbij een rand over van ongeveer twee centimeter. Bedek iedere met saus besmeerde rechthoek met een ander stuk deeg. Maak de zijkanten vast met een vork.
Bak de Pop Tarts 12 tot 15 minuten op 175 graden, tot het deeg goudbruin is. Maak ondertussen het glazuur door melk met poedersuiker en vanillesuiker tot een romige massa te roeren. Breng het glazuur aan op de afgekoelde koekjes. Eventueel bestrooien met cakeversiering.






7 opmerkingen:

Kathy zei

poptarts zijn idd een stuk goedkoper in amerika. Maar Hier bij ons in Utrecht zijn ze bij jac bostelaar ook in heel véél smaken te koop. In pakjes van 8 stuks (per 2 verpakt, dus 4 pakjes) voor €5,95... Maar wel dapper dat je zo creatief bent geweest om ze na te maken ;-)

Anoniem zei

poptarts zijn zeker yum!! Ik heb ze op een website gevonden die thuislevert! Ze verschillen een beetje in prijs maar zijn tussen de 4 en 5 euro per doosje. De website is: http://www.americangoodies.nl

misschien heb je hier iets aan!

Anoniem zei

Hier staan ze ook. http://www.usfoodz.nl/ontbijtproducten-bakproducten
Hoop dat ze een keer heel betaalbaar naar nl komen. Ze lijken me zo lekker en handig!

Anoniem zei

Nog nooit gehoord van de Kingsall in Amstelveen:-)?

Marije Bons zei

In Lelystad zijn ze in vele smaken te koop bij de C1000!

Anoniem zei

In Rotterdam heb ik ze gewoon gekocht bij de Spar! Daar hebben ze heel veel Amerikaans eten :)

Theo zei

Het zijn echt heerlijke dingen! Bedankt voor het recept, ik ga het zelf ook eens proberen.
Ik kwam laatst een webshop tegen waar je geen bestelgrootte van 28 euro of hoger moet hebben om de Pop Tarts te moeten kopen. De link is:
www.interfoods.nl